El govern de la Generalitat de Catalunya ha concedit la Medalla de la Pesca catalana al pescador de la Confraria del Port de la Selva Salvador Manera, al xef Rafa Zafra i a l’aqüicultor ebrenc Josep Ramon Castells -a títol pòstum-. D’altra banda, la Placa de la Pesca catalana per a l’any 2018 s’ha decidit atorgar al col·lectiu de dones titulars de les secretaries de les confraries de pescadors.

El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts el Decret de concessió de guardons per al reconeixement d’actuacions a favor del sector pesquer català per a l’any 2018. Així, reconeix, a títol pòstum, la trajectòria de Josep Ramon Castells com a aqüicultor del musclo i l’ostra rissada en la badia del Fangar del Delta de l’Ebre. Castells va impulsar el 2007, conjuntament amb la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, la constitució de la Federació de Productors de Mol·luscs del Delta de l’Ebre (FEPROMODEL) de la qual fou el primer president fins al 2014. A més, va ser impulsor de les depuradores Marisc Català, SL i Nova Devimar, SL i partícip del reconeixement el 2012 de la federació com a agrupació de defensa sanitària, una de les primeres ADS que es van reconèixer a l’Estat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.