El programa Noves Oportunitats és un programa de Garantia Juvenil de l’àrea d’ocupació juvenil del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que atén a nois i noies d’entre 16 i 24 anys que sovint han abandonat la seva formació de forma prematura i que poden presentar dificultats a l’hora d’enfrontar-se al seu projecte vital i professional.
La Fundació Privada Gentis, atén a 250 joves amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones incidint en la seva carrera professional mitjançant la inserció laboral i formació.
Sònia Tomàs, directora del Centre de Noves Oportunitats explica que, “Naltros treballem amb certs aspectes formatius molt pareguts amb el currículum de l’ESO, però no és tant això, sinó que la diferència està en com fem el programa i com l’executem”.
Segons Tomàs, “Basem el programa en projectes de manera molt transversal i amb una visió per part dels joves amb projectes de cara a la comunitat”.
La directora de Noves Oportunitats lamenta que, “Moltes vegades els joves arriben amb etiquetes i naltros difuminem aquestes etiquetes amb aquests projectes molt comunitaris i els ajudem per aconseguir un canvi de mirada de la societat de cara a ells”.
Sònia Tomàs considera fonamental aquesta manera de fer, ja que, “En el moment que ells assoleixen el seu projecte vital, el qual naltros hem acompanyat, aquests joves han de retornar a la societat en la qual han d’acabar convivint i desenvolupant-se com a persones i és per això que es necessita aquest canvi de mirada. Aquest és l’aspecte que ens diferencia d’altres formacions”.