A principis de setembre de 2013, es detecta un augment de l’activitat sísmica al voltant del magatzem de gas Castor. Cada vegada n’hi ha més i de més intensitat. El màxim: l’1 d’octubre, de 4,2 graus. En total, un miler, una vintena superiors als 2 graus i mig de magnitud i que es van notar fins a la costa sud de Barcelona. L’episodi va obligar a activar el Pla Sismicat en fase d’alerta per primer cop a Catalunya.

Van ser moments de molts nervis però també de vertebrar un moviment social, que va reunir més de 6.000 persones en una manifestació històrica a les Cases d’Alcanar.

Cinc anys després, la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia lamenta que encara ara no hi hagi responsables polítics ni econòmics del fiasco del Castor. En reclamen el desmantellament per evitar el perill, encara ara existent, físic, sísmic i econòmic.