Nou curs polític a Amposta. El primer ple després de la parada de l’agost ha acabat, però, igual que l’últim: amb fortes enganxades entre l’alcalde, Adam Tomàs, i el regidor de l’oposició, Germán Ciscar. En aquest ple, a més, l’oposició en bloc -el grup de CiU, el PSC, Plataforma per Catalunya i la regidora no adscrita Rosita Pertegaz- han presentat una moció conjunta per reclamar solucions a la situació dels treballadors de la piscina municipal. A pocs mesos de les eleccions municipals, el to s’eleva i les crítiques, també.

Després d’anys de gestió privada i problemes tècnics i de personal, l’equip de govern d’Esquerra vol municipalitzar la piscina d’Amposta i internalitzar-ne la plantilla. La regularització està generant malestar i ha portat a l’oposició a presentar una moció en bloc per reclamar l’equiparació de les condicions dels treballadors, ara dispars en alguns casos per les mateixes tasques. El govern ho comparteix però al ple d’aquest dilluns al vespre va tombar la proposta.

En l’apartat de mocions, unanimitat per reclamar millores a la carretera de Poblenou. Aprovada la del Grup de CiU per estudiar la creació de les anomenades àrees ‘Petó i Adéu’ a les escoles per descongestionar el trànsit. I la del PSC per avançar cap a la sostenibilitat. Rebutjada, en canvi, la del regidor del Grup de Plataforma per Catalunya titulada ‘Els pisos de l’Ajuntament es paguen en diners o amb feina, però gratis, no’. Germán Ciscar va treure pit de la nova ordenança que gravarà a les empreses de telefonia mòbil per l’aprofitament de la via pública, tal com s’ha fet en les entitats bancàries.

Llum verda també a una nova modificació pressupostària que inclou 470.000 euros per comprar l’antic col·legi de les Monges, amb els vots favorables de l’equip de govern, amb majoria absoluta, i el PSC.

Periodista.