L’empresa pública Ports de la Generalitat ha iniciat aquests dies les obres d’urbanització que donen continuïtat al passeig marítim des del moll de Llevant del port de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre) fins a la platja de l’Alguer, amb la millora del passeig marítim, la reordenació de la zona nord de la platja de l’Alguer, la millora de la mobilitat i la creació de nous espais per als ciutadans i les ciutadanes, completant la integració del front portuari amb la vila i ajudant a potenciar el turisme a la vila. L’actuació se situa en un espai que forma part de la zona de servei de port, té un cost de 523.000 euros i s’emmarca en el Pla d’inversions 2018.

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, ha visitat aquest dilluns les obres del passeig marítim acompanyat de l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, el director dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre, Antoni Suárez, i el patró major de la Confraria de Pescadors, Miquel Brull, el president del Club Nàutic, Josep Asensio, entre d’altres autoritats, directius i tècnics de l’obra.

El gerent de Ports ha destacat sobre el projecte “aquesta segona fase dona continuïtat al passeig marítim del port, tal com va anunciar el conseller Josep Rull l’estiu de 2017 quan va inaugurar el tram de passeig al moll de Ribera, i clou la integració del port amb el casc urbà de la Cala”. Gómez Comes també ha posat en relleu l’efecte del passeig en el turisme, “posem en valor l’àmbit portuari i la façana de l’Ametlla per potenciar el turisme a la vila i perquè els caleros i les caleres en puguin gaudir molts anys”.

Integració del port i la vila

La urbanització del passeig marítim va des la intersecció del carrer Batlle Pijoan fins al moll de Llevant del port. El projecte dona continuïtat al passeig marítim que envolta les instal·lacions portuàries des de la llotja de pescadors fins a la platja de l’Alguer i finalitza la integració del port i la vila. Les obres han començat pels enderrocs dels paviments de la calçada i la vorera, així com el desmantellament del mobiliari urbà.

Al tram del passeig es restaura la calçada amb diferents tipologies de paviments per separar el trànsit rodat del pas de vianants. La vorera s’eixampla en el seu recorregut i s’allarga fins a l’entrada del moll de Llevant. També es defineixen set passos per a vianants i es milloren els accessos, per potenciar la mobilitat. Es fan noves canalitzacions per a les aigües pluvials. Així mateix, la zona d’entrada al mur del dic de recer i el pipican que es troba en aquest espai s’arrangen per donar continuïtat al passeig de l’Alguer.

El projecte continua amb l’adequació de l’espai que hi ha a la zona nord de la platja de l’Alguer, on s’han de reordenar i definir els usos. Es crea una nova plaça amb unes graderies i un amfiteatre, com una balconada al mar, amb zones verdes, parterres i arbrat, i nous espais per a ús dels ciutadans. A més la placeta que queda a la part superior del passeig que té un ús veïnal s’arranja i s’ordena.

Les obres també contemplen el canvi de l’enllumenat públic i el mobiliari urbà, i la senyalització vertical i horitzontal de tot l’espai.

About the Author:

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.