Nova acció de la plataforma AP-7 Gratuïta Ja. Els veïns que reclamen la gratuïtat de l’autopista han decidit passar la nit de dilluns a l’Ajuntament d’Amposta.

Ho ha anunciat el portaveu del moviment veïnal just abans d’acabar el Ple ordinari del mes de setembre, que s’ha allargat fins les onze de la nit. És quan Llorenç Navarro, micròfon en mà, ha criticat l’actitud i la manca de recolzament del govern d’Esquerra d’Amposta i els representants municipals a l’hora de defensar l’aixecament immediat de barreres. Lamenten que en sessió plenària s’aprovin uns acords que després queden en “paper mullat” i no es defensen, diuen, davant la Generalitat o el partit.

Després de la posada en marxa del desviament obligatori dels vehicles pesants i a pocs dies de l’inici de la construcció de noves rotondes al tram ebrenc de l’N-340, la plataforma veïnal critica que hagin “deixat morir” la via i demana una actuació immediata per aturar les obres.

“Ells són els responsables de la construcció de les 11 rotondes. A més, estan treballant per fer-nos pagar una taxa per circular per autopistes i autovies, ha insistit Navarro, sobre l’anomenada vinyeta. Per això, coincidint amb els tres anys de lluita, dos membres de l’entitat han decidit passar la nit al Saló de Plens de la capital del Montsià, com ja van fer aquest estiu a la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre a Tortosa.

L’equip de govern no s’ha oposat a l’acció de la plataforma veïnal i ha preguntat si els feia falta menjar o per passar la nit.

L’alcalde, Adam Tomàs, reitera el suport a les reivindicacions de la plataforma. Demana, però, no “mesclar” arguments a l’hora de defensar models de mobilitat. També respecte pels alcaldes que consideren les rotondes com a solució per reduir la sinistralitat.

Com ja van fer aquest estiu a la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre a Tortosa, després de passar la nit al Saló de Plens, els dos veïns han acabat la protesta a les vuit del matí.

Autor:

Periodista.