El Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil de Tarragona (SEPRONA), ha intervingut 225,30 quilos de polp quan era transportat en una furgoneta al port pesquer de les Cases d’Alcanar, sense haver passat per la llotja pesquera.

Dins de les activitats que realitza el SEPRONA encaminades a la inspecció de la flota professional de pesca de polp i contra la pesca i captura il·legal d’aquest tipus de cefalòpodes, la tarda del dia 13 dels corrents, quan agents del SEPRONA del Destacament del Parc natural del Delta de l’Ebre i de la Patrulla de Tortosa, van observar l’arribada al port pesquer de les Cases d’Alcanar d’una embarcació pesquera, un cop amarrada la mateixa va començar la descàrrega, podent apreciar com una part de les captures s’introduïen a la cambra frigorífica de la llotja i posteriorment cinc bidons de plàstic blau es derivaven fins al maleter d’un vehicle de càrrega estacionat al recinte portuari.

Després d’interceptar el vehicle a la sortida de les instal·lacions portuàries i procedir a la inspecció es va comprovar que duia 5 bidons de plàstic de color blau que contenien 179,65 quilos de pop, sense disposar la persona identificada del document de transport que empara el trasllat de captures des del punt de descàrrega fins al lloc de venda.
Per aquest motiu es va procedir a la inspecció de l’embarcació que havia desembarcat les captures, observant diverses infraccions relacionades amb l’armador i embarcació, pel que va ser denunciat davant el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, per infringir diversos conceptes de la normativa relacionada amb la primera venda de productes pesquers.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.