Coincidint amb l’inici del curs 2018-2019, la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre, ha aprofitat per repassar alguns temes de l’actualitat educativa. Montserrat Perelló s’ha referit al futur de la Formació Professional i a la necessitat d’incrementar els atractius per cursar aquests estudis.
Segons la representant de l’administració, “El món empresarial té molta cosa a dir en l’impuls a una Formació Professional de qualitat, Hi ha d’haver una complicitat molt gran per part de l’empresa. El món empresarial ha d’exigir tècnics qualificats amb formació professional. Quan la demanda sigui aquesta, potser tindrem més perfils d’alumnat que vagi a la Formació Professional. Durant molt de temps la mà d’obra qualificada no ha estat requisit per treballar a les empreses”.
Perelló és conscient que, “Tothom vol anar a les universitats i moltes vegades els graduats universitaris acaben treballant de tècnics a les empreses, ja que és on hi ha demanda, sobretot de tècnics superiors en FP”.
La directora territorial considera que, “L’FP de grau superior és un camí molt bo d’inserció al món laboral. Cal conscienciar al nostre alumnat que després del batxillerat no cal anar tots a la universitat. S’ha de fer molta més orientació”.