La plaça de la Verdura de Benissanet serà, aquest dissabte, l’epicentre de la cultura popular de la Ribera d’Ebre. Hi tindrà lloc la novena festa de la jota d’aquesta comarca, que aplegarà la manera de ballar de cada un dels pobles que la conformen. En total, 17 tipus de jotes diferents, una xifra que triplica les que van ballar a la primera edició. En gairebé una dècada se n’han pogut recuperar moltes que havien desaparegut. En la majoria dels casos, les jotes es van deixar de ballar a partir de la Guerra Civil i durant la dictadura, i ha calgut un treball laboriós per recuperar-les de l’oblit.

La festa finalitzarà amb una sorpresa final, que no han volgut desvelar, i també hi haurà la subhasta de coques: la manera tradicional amb què antigament recollien els diners per pagar els músics encarregats de fer sonar la jota.