Les fortes tempestes que van caure aquest dijous la tarda sobre les Terres de l’Ebre van provocar algunes inundacions i desperfectes materials. Les precipitacions van afectar en especial a la comarca del Montsià, on s’han registrat els ruixats més forts del territori. Els efectes de la pluja es van veure agreujats a causa de la pedregada que es va poder veure en municipis com La Ràpita o La Sénia.

Malgrat la impressió que poden causar les imatges, l’Ajuntament de la Ràpita ha informat de la poca rellevància dels danys públics. Malgrat això, on sí que ha afectat rellevantment és en els camps d’arròs. La Unió de Pagesos estima que les tempestes haurien afectat en 2.500 hectàrees i malmès un 40% del conreu entre Amposta i Sant Carles de la Ràpita. En alguns camps els danys poden haver estat del 100%.

Durant les tempestes el 112 va rebre una vintena de trucades, 8 de les quals provenien de La Ràpita. En el municipi es van registrar més de 50 litres per metre quadrat. A Ulldecona i Els Valentins es van registrar 55 litres i mig per metre quadrat i a Tortosa 21 litres en 15 minuts.  Protecció Civil ha desactivat el Pla Inuncat un cop passat l’episodi de pluges intenses.

 

 

Periodista.