Des de fa dos temporades, a petició del propi sector pesquer, es va demanar autorització per comercialitzar el cranc blau a través de les llotges de la costa de l’Ebre. D’aquesta manera el cranc, gradualment s’ha anat incorporat a les peixateries del país i ja són molts els restaurants que l’han introduint al seu menú pel seu apreciat valor gastronòmic, com així ho reflecteix el seu elevat preu.

El cranc blau és una espècie provinent de les costes atlàntiques americanes. Es van detectar els primers exemplars al delta de l’Ebre el 2013 i des d’aquell moment, la seua expansió ha estat imparable.

Malauradament, aquest cranc està generant importants danys pel seu caràcter invasor i agressiu. Destrueix el material dels pescadors i es menja gran part de producte autòcton. És una espècie omnívora que s’alimenta principalment de mol·luscs, altres crustacis, anèl·lids, petits peixos i matèria vegetal. A més, a causa de l’alt número d’exemplars, està afectant les produccions de mol·luscos de les badies del delta. Motiu pel qual el sector marisquer ha expressat la seva preocupació per la viabilitat de la seva activitat sinó es poda fre a la seua expansió.

Per aquest motiu, des del PSC apunten que “s’hauria de permetre la seua pesca per part de no professionals, de forma regulada, a través d’una llicencia de pesca recreativa com les existents actualment i que habiliten als pescadors de canya o als subaquàtics a exercir aquesta activitat amb finalitat d’autoconsum. És per això que animen als responsables de Pesca a la Generalitat a que estudiïn aquesta proposta en benefici del propi sector i de l’ecosistema marí i fluvial de l’Ebre”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.