La Generalitat ha atorgat la Creu de Sant Jordi a les Agrupacions de Defensa Forestal de Catalunya

La Generalitat de Catalunya ha atorgat enguany la Creu de Sant Jordi a les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de Catalunya per la seva tasca de prevenció, sensibilització i suport a l’extinció dels incendis forestals, duta a terme al llarg de més de trenta anys de trajectòria, la de Roquetes una d’elles. Aquest guardó és un reconeixement a tanta gent que de forma anònima i voluntària destina part del seu temps en vetllar pel medi natural.

Les ADF són entitats sense afany de lucre, formades per propietaris forestals, ajuntaments dels municipis del seu àmbit territorial, voluntaris i voluntàries que tenen com a finalitat la prevenció i la lluita contra els incendis forestals.

L’alcalde de Roquetes, Paco Gas, es mostra satisfet d’aquest reconeixement a les ADF, i en concret per la tasca cívica que estan fent els voluntaris de l’ADF de Roquetes demostrant la seva coneixença del territori i compromís per actuar ràpidament en els petits incendis que es puguin detectar, principalment al voltant de les urbanitzacions del terme municipal al massís del Port de Caro.

Gas ha recordat que en moltes ocasions la ràpida actuació de l’ADF de Roquetes ha evitat que es produïren mals majors al llarg d’aquests anys, actuant fins i tot en altres termes municipals del massís del Port, amb l’objectiu de protegir un entorn natural que no té fronteres.

En el que portem d’estiu l’ADF de Roquetes només ha fet una actuació en detectar ràpidament una columna de fum que es va produir en un petit incendi en un habitatge del Port.

L’ADF de Roquetes la componen entre 4 i 5 voluntaris que es combinen l’estança permanent al Port durant l’estiu, i disposen d’un vehicle tot terreny equipat amb un dipòsit d’aigua, diferents eines i extintors.

Gas ha recordat que els costos del manteniment els assumeix l’Ajuntament i la mateixa ADF amb les subvencions que rep de la Generalitat, i ha aprofitat per reivindicar davant de les institucions superiors més suport i millors recursos per a l’actuació que porten a terme aquests voluntaris.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.