A la falta de metges especialistes que pateixen les Terres de l’Ebre, d’aquí poc la Terra Alta haurà de sumar la falta de metges de capçalera. Al CAP de Gandesa en tenen vuit que presten servei a tota la comarca i en poc temps se’n jubilaran dos. El problema que es troben, però, es no troben metges joves que vulguin venir a treballar a la comarca. “Troben més facilitats a les grans ciutats que als territoris rurals”, explica Carles Luz, Alcalde de Gandesa i president del Consell Comarcal de la Terra Alta.

Per això alguns alcaldes de la Terra Alta volen atreure els nous metges oferint casa gratuïta i cobrint els desplaçaments. Farien servir, per exemple, propietats municipals que antigament ja es posaven al servei de metges o mestres. “Hi ha propietats que són de titularitat municipals que es podrien posar com a incentiu perquè vinguin en primera instància aquests professionals”, apunta Luz.

Des de la Generalitat veuen amb bons ulls la proposta dels alcaldes per sumar-la a les que ja preparen per afrontar la falta de metges. “És un tema que està treballant el departament buscant incentius com ara retribucions, poder millorar la puntuació per oposicions, desplegar l’especialitat d’infermeria familiar i comunitària. La proposta encara no s’ha fet arribar formalment al departament de Salut però al setembre ja s’han previst reunions.

Periodista.