Annabel Marcos, secretaria d’Administració i Funció Pública de la Generalitat de Catalunya ha fet una crida a la persistència del poble català i a no caure en les provocacions dels que busquen la confrontació. Marcos va ser nomenada el passat mes de juny, però cal recordar que al febrer va patir la seva destitució com a Directora de l’Institut de Seguretat Publica de Catalunya i l’Escola de Policia per l’aplicació del 155.
Segons Annabel Marcos, “Ens espera una tardor políticament molt complicada, ja que sortiran els judicis dels empresonats i haurem de continuar lluitant. Animo a tothom a seguir com fins ara. Tenim al caure la Diada i hem de demostrar un any més que som un poble molt tranquil, encara que des d’altres parts s’ estigui buscant la provocació i la confrontació”.
Marcos va insistir en què, “En el moment que surtin els judicis serà un moment molt complicat emocionalment per gestionar tot el que generaran. Tinc l’esperança que hi haurà justícia, ja que a la presó hi ha gent que no hi hauria de ser”.
Respecte a les seves responsabilitats al govern català, Marcos va recordar que tot i que hi havia la previsió el 2017 de convocar més de 7.200 places públiques, finalment amb tot el que va succeir arran de l’1 d’octubre i l’aplicació del 155 no es va poder fer res, ha excepció d’una petita part de places per a policies i bombers. Segons Marcos, “Aquest any 2018 ja hi ha la convocatòria de 5.000 places en els llocs més estratègics i una part molt important se les emporta ensenyament. Cal tenir en compte també, que les convocatòries de l’àmbit de la salut van per un altre camí”.
La secretaria d’Administració va avançar que, “La màxima prioritat que m’he trobat damunt de la taula és la de convocar les places anunciades i no convocades i que fa molt temps que no surten. Hi ha gent que fa molt temps que es prepara les oposicions i encara no s’han pogut presentar. Abans de finalitzar el 2018 hi haurà nova convocatòria de places i treballarem per a crear-ne de noves”.