El Trinquet, el Centre Obrer, el Club Moderno i el Risol; quatre sales de cinema que han estat a La Sénia. El municipi recorda ara la història d’aquestes quatre sales al llarg del recorregut cinematogràfic i també commemora a totes aquelles persones que van participar, d’una manera o altra, en el seu funcionament.

En l’acte previ a la inauguració va intervenir Isaac López, doctor en Història Contemporània i autor d’”Historia de los cines tarraconenses. Un viaje de cine por la provincia, desde sus inicios hasta la actualidad”. Es pot afirmar que va ser el doctor qui va encendre la flama de la nostàlgia dels cinemes al veïns de La Sénia estudiant les sales del poble. Es tracta de la història dels cinemes que ha anat totalment lligada a la local.

Una exposició cultural és el resultat d’aquesta nostàlgia dels veïns. Cartells, tiquets, cel·luloides i molts altres elements que seran exposats fins el 19 d’agost a la Casa de la Cultura.