L’entorn del carrer Montcada, al nucli antic de Tortosa, està vivint una revifalla d’ençà la construcció de la nova seu de la Generalitat. Obren negocis i es rehabiliten habitatges. Però encara queden moltes cases en un estat precari. L’ajuntament acaba de convocar una nova línia d’ajuts per rehabilitar façanes, cobertes i elements comuns d’edificis particulars. Es cobreix la meitat del cost de les obres fins un límit d’entre 1.500 i 3.000 euros. L’any passat, es van adjudicar 16.150 euros.

Des de fa més d’una dècada, l’ajuntament de Tortosa i la Generalitat han invertit milions d’euros en rehabilitar el nucli antic de la ciutat, degradat durant molts anys. S’han arranjat carrers i places i s’han donat ajuts per reformar habitatges.  A dia d’avui encara continuen les subvencions i les inversions públiques, però per les entitats veïnals i els partits de l’oposició no són suficients perquè encara hi ha molts barris en un estat deplorable. Per l’ajuntament, les millores i els nous edificis administratius estan animant la inversió privada.

Periodista.