L’exalcalde de Tortosa, el socialista Joan Sabaté, ja ha pres possessió del seu càrrec de subdelegat del govern espanyol a Tarragona. Substitueix en el càrrec a Jordi Sierra, del PP, i s’ha estrenat fent una aposta per les infraestructures per millorar l’economia del territori. Sabaté, serà el primer subdelegat ebrenc, una condició que jugarà a favor del territori.

En el discurs de presa de possessió, Sabaté s’ha emplaçat a treballar pels col·lectius vulnerables que han patit la crisi i a treballar pel diàleg institucional. Pel que fa a les infraestructures, ha afirmat que un dels objectius és completar el corredor mediterrani, la recuperació de concessions de les autopistes, l’A-27 o vetllar pel Port de Tarragona i l’Aeroport de Reus, “clau per la competitivitat”. A banda d’això, Sabaté ha recordat que també s’engloben en les competències de l’administració de Madrid temes de medi ambient. “Tenim un recurs desitjat per molta gent, que és l’aigua de l’Ebre, que s’ha d’administrar per permetre la pervivència del Delta”, ha afirmat.

Un discurs de Sabaté en que també s’ha destacat la intenció de diàleg amb Catalunya que ha manifestat marcarà el nou govern socialista a Madrid. Una declaració reforçada per la delegada de l’executiu central a Catalunya, Teresa Cunillera, que ha assegurat que els nous representants de l’estat a Catalunya fugiran dels enfrontaments viscuts en els darrers mesos.

Periodista.