Quan ja encarem la recta final dels Jocs Mediterranis, que passaran a la història pels diversos incidents que s’han produït durant els dies de competició, és l’hora de repassar el bagatge que han aconseguit els ebrencs que tenim competint.

Els més ben parats han estat en handbol. Judith Sans, la jugadora d’Ascó que milita al Bera Bera de San Sebastià, estarà en la lluita per les medalles després que Espanya s’hagi classificat per les semifinals. La trajectòria del combinat espanyol ha estat impecable des del principi dels jocs, sumant per victòries tots els compromisos que han disputat. La pivot catalana ha tingut un paper destacat en els triomfs davant Eslovènia (29-17), Grècia per 27 a 12, Portugal per 32 a 15 i en el partit de quarts de final en el qual van derrotar a Itàlia per 28 a 21. Ara buscarà el passi a la final davant Macedònia a partir de les vuit del vespre.

En aquesta mateixa disciplina, l’entrenador tortosí Toni Gerona, s’ha plantat a la final del torneig després d’imposar-se en la ronda de semifinals davant Turquia per 28 a 21. El seleccionador de Tunísia, ha protagonitzat un paper molt destacat després de derrotar per 33 a 29 davant una de les màximes favorites Eslovènia. Després superaven a Montenegro per 40 a 28 i a Alegria per 30 a 25 en el partit de quarts de final.

No han tingut tanta sort els altres dos representants de les nostres Terres. El remer Rubén Garcia va acabar en quarta posició de la seua eliminatòria d’esquif i s’ha vist relegat fora de la final. El remer de Mònaco s’ha imposat en l’eliminatòria de repesca de divendres al matí i ha passat a la final.
Per últim, la tiradora d’Ascó Sònia Franquet ha estat una de les decepcions d’aquests Jocs del Mediterrani en quedar-se sense medalla i no podent reeditar l’èxit assolit a Pescara l’any 2009, quan es va penjar l’or. Franquet, en la modalitat de 10 metres, es va quedar a les portes de la final classificant-se en novena posició amb 559 punts. Un fluix inici la va condemnar acabant les dues primeres jorndes amb uns guarismes de 90 i 92 respectivament, mentre les altres quatre rondes les va saldar en 94 i la darrera en 95 encerts.

Periodista.