L’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, ha enviat una carta a Teresa Ribera Rodríguez, ministra per a la Transició Ecològica, en què li demana que es desmantelli definitivament la planta terrestre del projecte Castor “establint una planificació seriosa, mitjançant una informació veraç sobre els terminis previstos”.

Montserrat també ha mostrat la seua perplexitat davant les declaracions que la ministra va fer ahir al Senat com a resposta a la pregunta formulada pel senador d’ERC Miquel Aubà. En aquestes declaracions la ministra afirmava que “no ha trobat” els informes que l’anterior govern espanyol del PP hauria encarregat per a determinar els possibles riscos de desmantellar les instal·lacions del projecte Castor.

A la carta també es requereix que s’informe l’Ajuntament d’Alcanar sobre les novetats que hi poguessen haver respecte als presumptes informes, així com sobre els que el nou Govern de l’Estat encarregue d’ara en avant.

Així mateix, el batle ha recordat que el consistori canareu, com a municipi confrontant amb les instal·lacions terrestres, “ha sol·licitat reiteradament ser considerat part interessada, pels impactes ambientals i ecològics derivats d’aquestes, sense cap resultat”.

“Esperem, doncs, que el nou govern tinga una sensibilitat més gran pel que fa a la necessitat de desmantellar un dels projectes més costosos i controvertits dels últims temps”, conclou Montserrat a la carta.

Per la seua banda, Cristina Reverter, portaveu de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, ha passat aquest matí pels micròfons d’Alcanar Ràdio. “Esperem que la ministra de Transició Ecològica rectifique perquè va ser ella qui va emetre la declaració favorable d’impacte ambiental del projecte Castor l’any 2009”, ha apuntat l’activista.

El mateix any, el govern espanyol també va prendre la decisió de no sotmetre a avaluació d’impacte ambiental el projecte de connexió amb el magatzem subterrani Castor. “Aquest és el tram de connexió del gasoducte amb la planta terrestre a Catalunya, anul·lada posteriorment per sentència del Tribunal Suprem per considerar que s’havia fraccionat el gasoducte per evitar l’estudi de l’impacte ambiental en tot el seu conjunt”, ha sentenciat Reverter.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez