Avui, un 21 de juny, però de fa 30 anys, va néixer el Seprona, el Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil. Des de llavors treballa en la protecció del medi ambient. Avui coneixem el Destacament del cos armat al Parc Natural del Delta de l’Ebre, una unitat pionera a Catalunya. Des de la seua creació, al març de l’any passat, han realitzat més de 400 actuacions.

Comproven que disposi de carnet de mariscador professional, que estigui al corrent del pagament de la Seguretat Social i, sobretot, que respecti els horaris autoritzats per la pesca i les mides. L’extracció de la tallarina és una de les activitats més comuna per aquesta època en indrets del Parc Natural del Delta com el Trabucador. I vetllar per la protecció del medi ambient i un aprofitament sostenible dels recursos és una de les tasques del Deprona, el Destacament de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil del Parc Natural del Delta.

És una unitat pionera a Catalunya, dins del Seprona, el Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil. Des que es va estrenar al març del 2017, acumula 400 actuacions i més de 200 infraccions detectades. Algunes de les més destacades, més enllà de les relacionades amb la pesca: la investigació de tres persones per vendre productes fitosanitaris falsificats per fumigar arrossars. O la paralització de dos construccions il·legals en espais protegits.

Precisament amb l’arribada de l’estiu i l’augment dels turistes, també es recorda la regulació a l’hora d’aparcar en espais com el Trabucador.

El Seprona es va crear el 21 de juny de 1988, avui fa 30 anys.

Autor:

Periodista.