Joan Alginet, és el candidat de Més Deltebre a les pròximes eleccions municipals. És l’home de consens que encapçalarà una llista transversal de la qual hi formarà part ERC, encara que renunciant a les seves sigles, amb l’objectiu de recuperar part dels 1.780 vots perduts en les eleccions de 2015, en les que la formació republicana va perdre 5 regidors. Alginet reconeix que és un repte, “Recuperar aquells a qui els seus representants no van respondre com esperaven i sobretot als votants del PSC descontents en la línia oficial del partit amb Catalunya, en una clara voluntat de sumar al projecte als socialistes catalanistes, junt també als que es consideren decebuts pel projecte de Lluís Soler”.
Respecte a l’actual líder del PDeCAT a Deltebre i alcalde del municipi, Alginet considera que, “No m’agrada parlar d’ell com a rival, ja que m’intento portar bé en tothom i també en ell. Tot i que el moment polític i la situació actual del país fa evident una aproximació entre ERC i el PDeCAT, sap que ens entendrem en totes les qüestions nacionals, però si estem aquí, és per defensar un projecte diferent”.
El candidat republicà explica que, “Molta gent ho espera. No vull parlar de rivalitat ni d’enfrontaments, sinó de nous projectes, idees, aptituds, compromisos i maneres de fer. Estic segur que des de les diferències i les discrepàncies, la campanya electoral a Deltebre, serà un exemple”.