Les barques del Grup Balfegó ja estan navegant per iniciar la campanya de pesca de la tonyina roja. Enguany, podran capturar 1.870 tones de túnids, un 20% més que l’any passat, un cop ratificada la recuperació de l’espècie pels organismes internacionals. Els exemplars capturats aquests dies al calador balear seran engreixats properament a les piscines marines de l’Ametlla de Mar. El principal grup tonyinaire està satisfet per l’augment de la quota però considera “il·lògic” el límit d’un mes per pescar.

Avui, dia de comiats al port de la Cala. Comença la campanya de pesca de la tonyina roja. Enguany, la quota assignada a Balfegó representa un 20% més que l’any passat. Del port de l’Ametlla de Mar han salpat en direcció al calador balear 7 embarcacions d’arrossegament: 2 propietat del Grup Balfegó, una altra de la Cala, i 4 de nacionalitat francesa, a les que se sumen 16 vaixells auxiliars. La flota ha salpat poc abans de les tres de la tarda, més tard del previst, per la trangolada.

El principal grup tonyinaire de Catalunya preveu capturar la quota de pesca disponible en pocs dies. D’una banda, per l’abundància de túnids, i d’altra banda, per les inversions de l’empresa per agilitzar-ne la captura i el transport. Això també es tradueix en més eficiència i un menor impacte ambiental. Recuperats els estocs de tonyina roja al Mediterrani i a l’Atlàntic, des del Grup Balfegó alerten que s’hauria de deixar enrere el Pla de Recuperació i apostar per un Pla de Gestió, augmentant també el temps de pesca que actualment és d’un mes.

La campanya generarà 200 llocs de feina directes. La flota ha perdut enguany els dos vaixells del Grup Fuentes. A finals d’octubre va decidir traslladar-los a Múrcia, al port de Cartagena, per la situació política catalana.

Autor:

Periodista.