Tortosa ja treballa amb la vista posada al juliol del 2019: del 2 al 7 d’aquell mes la ciutat acollirà els World Sports Games, uns jocs populars que aplegaran milers de persones arribades de diversos països del món. A hores d’ara, l’organització està planificant la logística que necessitarà posar en marxa durant aquella setmana i té clar que necessitarà el suport directe de la ciutadania. Més concretament, busquen l’ajuda d’uns 500 voluntaris que vulguen viure aquest esdeveniment des de dins. Entre les tasques que hauran de desenvolupar hi ha bàsicament les d’assistir a cada una de les delegacions estrangeres que aquells dies s’han de moure per la ciutat, i acompanyar-los dels seus allotjaments fins als terrenys de joc. Per aquest motiu, saber idiomes pot ser un punt important a l’hora de comunicar-se amb els esportistes, tot i que els organitzadors avisen que no és un requisit indispensable, perquè també hi haurà seleccions de països que tenen l’espanyol com a idioma.

A la fira Expoebre hi ha un estand específic, on els interessats s’hi poden registrar. Però també han habilitat un espai al lloc web tortosa2019.cat

Periodista.