Alimentaria, el Saló Internacional d’Alimentació i Begudes, ha donat el tret de sortida aquest dilluns. La majoria de les novetats, més de 300, estan exposades a l’exposició ‘Innoval’. S’hi poden tastar olives esfericades preparades per consumir a casa, ou amb closca cuit a baixa temperatura o el primer torró liofilitzat del món. Moltes de les innovacions també se centren en gammes de productes més sans que redueixen significativament la quantitat de sucre, sal i greix. Les Terres de l’Ebre també hi són presents.
Promocionar els productes pesquers de proximitat dins la Dieta Mediterrània. Amb aquest objectiu, els Grups d’Acció Local Pesquers (GALP), la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors i la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat van presentar un manifest que es va signar ahir en el marc de la fira Alimentaria 2018. Hi van estar presents representants del GALP Mart de l’Ebre, encapçalats pel vicepresident i alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni; representants de les confraries de pescadors de la Ràpita, l’Ametlla de Mar i l’Ampolla, una representació de Fepromodel i de l’ajuntament de la Ràpita.
Amb aquest acord, els signataris volen convidar als diferents operadors de la cadena de valor a treballar en la difusió i sensibilització dels valors del producte de proximitat i a promoure la correcta identificació d’aquests productes per tal de poder diferenciar-los, incrementar el coneixement de les espècies locals, la seva temporalitat, tradicions i gastronomia local per tal de garantir la informació al consumidor i alhora donar suport al sector pesquer local. “La jornada ens ha servit un cop més per valorar la qualitat i frescor del producte que arriba cada dia als ports pesquers de les Terres de l’Ebre i concienciar a la ciutadania del consum de peix de proximitat”, diu el gerent del GALP Mar de l’Ebre, Joan Alginet. “La cooperació entre actors pesquers és més necessària que mai, sobretot en un marc europeu compartit”, conclou.
Després de la presentació del manifest, a l’espai Catalonia Food&Gastronomy HUb es van fer demostracions culinàries a càrrec del cuiner deltebrenc Ladis Alcalà, del restaurant Mas de Prades. Va elaborar pop amb arròs amb productes del Delta de l’Ebre.
Durant aquests dies a Alimentaria també es promocionen empreses ebrenques, com Mel Múria o Balfegó. Alimentaria és la fira d’alimentació, begudes i gastronomia líder a l’Estat espanyol, en l’Arc Mediterrani i un referent internacional per al sector. S’allargarà fins dijous.