Aquest cap de setmana arriba la sexta edició de la Trencacims Paüls, la Ultramarató de les Terres de l’Ebre. Una cita ja ineludible al calendari català i que enguany bat rècord d’inscripcions amb 700 corredors entre les tres modalitats de cursa.

Com a novetat, la Mitja Marató donarà 1 punt ITRA i l’Ultramarató en guanya un, passant de 3 a 4 punts; Totes dues a la llista de curses qualificatives UTMB 2018. Dissabte es disputarà la Ultramarató que donarà el tret de sortida a les 06.30 h del matí. Els corredors enfilaran alguns dels carrers de Paüls per després endinsar-se al Parc Natural dels Ports i completar els 50 quilòmetres amb 4.400 metres de desnivell positiu.

Els participants trepitjaran indrets únics com el pas de la Finella, el Tossal d’Engrilló o Sant Roc. Entre els corredors més destacats estaran Dani Aguirre, Josep Cuadrat, Ander Cangas, Ferran Sampere i Miguel Ángel González. En dones l’alt nivell també gtarantit amb Susana Rivero, Sonia Regueiro, Lucia Caballero i Verónica Zaragoza. Destaca també del corredor alemany Jojo Klein que participarà per preparar el Campionat del món de curses per muntanya que tindrà lloc a Penyagolosa, Castelló, el pròxim mes de maig.

Diumenge serà el torn de la Mitja Marató i la Marxa. A les 08.30 h es donarà el tret de sortida de la Mitja Marató de 23 quilòmetres i 1932 metres de desnivell positiu. Durant el recorregut, els corredors arribaran a un dels punts emblemàtics d’aquesta cursa, el Tossal d’Engrilló; així com la Punta de l’Aigua i la Gilaberta. Destaca la participació de Ragna Debats, Giula Portuaria i Mesi Arcos. I en masculí Carles Bartrina i Ismael Segarra.

A les 09.00 h es donarà la sortida a la Marxa de 13 quilòmetres.

D’ençà la primera edició, el 2013, la Trencacims Paüls s’ha consolidat al calendari català d’Ultres. Prova d’aquest fet és la participació de corredors i corredores d’alt nivell que han participat en algunes de les edicions com Mirem Domingo, Elena Ferreres, Teresa Forn, Clara Rara, Miriam Bertolo, Gemma Colomé, Daniela Surugiu, Reyes Valero i Sonia Regueiro. Pau Capell, Pere Aurell, Adolf Aguiló, Pep Ballester, Carles Bartrina, Àlex Izquierdo, Isaac Llacer, Esteban Monje, Alberto Perez Valero, Javier Puit, Dani Aguirre també han format part dela Trencacims en alguna de les seues edicions.

A la web oficial podeu consultar els recorreguts i altres informacions d’interès: http://www.trencacims.com/

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez