Aquest dimarts s’ha constituït el comitè executiu dels World Sport Games Tortosa 2019 integrat per l’Ajuntament de Tortosa, la Diputació de Tarragona, la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) i la Generalitat, a través de la Secretaria General de l’Esport. Tot seguit s’ha constituït el comitè organitzador integrat pels ajuntaments que seran seu i subseus dels jocs, per la Diputació de Tarragona, Generalitat, UCEC, i representants dels consells comarcals i consells esportius de les Terres de l’Ebre.

En aquesta primera reunió s’ha concretat el calendari dels WSG Tortosa 2019 que, finalment, se celebrarà del 2 al 7 de juliol, i on participaran esportistes de 35 països diferents. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat que a partir d’avui s’inicia un calendari de treball intens per aconseguir que els jocs siguin tot un èxit d’organització, i ha agraït el suport institucional rebut per part de la Diputació de Tarragona i de la Generalitat.

Per la seva part, el president de la UCEC, Jaume Domingo, ha explicat que avui s’ha fet un pas important per tirar endavant l’organització d’un esdeveniment esportiu internacional que portarà a les Terres de l’Ebre entre 4.000 i 5.000 esportistes i les seves famílies. “Anem a demostrar que un territori sense una gran conurbació urbana és capaç d’organitzar un esdeveniment d’aquest tipus”, ha manifestat. Domingo estima que això suposarà pel territori un impacte econòmic directe de 4 milions d’euros. Però per tenir un càlcul més exacte, s’ha encarregat un estudi econòmic a la URV.

Des de la Generalitat, el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha destacat l’oportunitat de l’organització d’aquest esdeveniment pel país, en general, i per a Tortosa i les Terres de l’Ebre, en particular, i ha garantit el suport institucional i econòmic de la Generalitat. La propera reunió del comitè organitzador serà al mes de juliol. També s’ha anunciat que el proper mes d’octubre Tortosa acollirà l’assemblea anual del CSIT, entitat organitzadora dels World Sport Games.

Periodista.