L’empresa pública Ports de la Generalitat ha iniciat aquesta setmana l’actuació de millora d’un tram de la passarel·la de fusta per a vianants que hi ha al port de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre), amb l’objectiu de substituir les peces de fusta de la instal·lació per donar millor servei als ciutadans i els turistes que transiten per aquest espai. El projecte s’emmarca entre les actuacions de manteniment i millora dels ports i suposa una inversió de 50.000 euros i una execució d’obres de quinze dies.

Sobre aquesta actuació, el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, ha dit que “la substitució de les peces de fusta d’aquesta passarel·la promou la mobilitat dels vianants i dona més valor afegit al front portuari de la Cala.” Gómez Comes ha afegit, des de Ports “continuem treballant per promoure la integració del port amb el teixit urbà, potenciant un espai molt apreciat pels ciutadans i els turistes des d’on gaudeixen de l’operativa portuària i de la mar.”

Les obres han començat amb el desmuntatge de les peces de fusta que hi ha actualment a la passarel·la. Aquesta instal·lació es va fer l’any 2004, guanyant espai al mirall d’aigua del port per fer una nova zona de passeig per als vianants que envoltés la instal·lació portuària. El projecte abasta el tram que va des del varador, passa per la plaça del Canó i finalitza al Centre d’Interpretació de la Pesca. La part en què es treballa té una longitud de 100 metres i una amplada de dos metres.

Per la seva banda l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, ha comentat que “amb la voluntat de conservar i mantenir la nostra façana marítima, una de les actuacions necessàries era reparar la passarel·la de fusta que envolta el port pesquer a la plaça del Canó.” Gaseni ha afegit “aquest és un dels punts més transitats pels turistes”.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez