Nou èxit rotund del MIC que en la divuitena edició ha batut tots els records precedents incrementant en un centenar d’equips passant a tres-cents setanta dos de futbol de 43 països del món. El MicBasket va doblar els equips respecte 2017 amb cent dotze equips. Destacada actuació dels ebrencs, amb el títol per a Units Terres de l’Ebre en el MICIntegra.

Mig miler d’equips entre futbol i bàsquet, 1.200 partits en cinc dies i més d’una cinquantena de seus. Aquestes són les xifres del MIC, el torneig de referència internacional de futbol base del món. L’any de la divuitena edició ha estat tot un repte amb l’increment de 140 equips i la suma d’una categoria més. El director del MIC, el tortosí Juanjo Rovira, es va mostrar satisfet després de rebre les bones crítiques tant d’assistents com participants. Tot just en una edició de rècord, que posava a prova la infraestructura organitzativa.

FOTOS: Adrià Fontanet / Ruben Garcia (MICFootball)

L’Espanyol es va emportar el títol en infantils i cadets derrotant al Barça per 1-0 en la categoria inferior i als llançaments de penals en cadets. En juvenils, s’imposaria també des del punt fatídic el Llagostera, fent saltar la sorpresa davant del Girona després d’empatar a un gol al temps d’afegit. El Celta es va imposar en cadets de primer any, el Tuttifutbol de Mataró en infantilos de primer any, el Sevilla en alevins de futbol onze, el Betis en alevins de futbol set, el PSG la categoria de juvenil-cadet femení mentre l’Atlètico de Madrid s’emportava la categoria de futbol set femení.

De la representació ebrenca, tres representants participaven en aquesta edició del MIC. Han fet història l’equip Units per les Terres de l’Ebre que s’han alçat amb el títol del MIC Integra, imposant-se a equips com el Barça o l’Espanyol, vigent líder de la lliga Genuine. Els cadets de l’Amposta i el Tortosa van ser els altres representants, caent eliminats a la fase de consolació els ampostins i arribant fins a semifinals els tortosins. A més, com cada any gran part del voluntariat es desplaçava de les Terres de l’Ebre aportant el seu important granet de sorra.

Rovira apunta que ara és ara de fer repàs i posar sobre la balança els encerts i errors d’aquesta edició. Tot i que assegura que enguany el MIC ha fet història amb números de rècord i si no disminueix la qualitat sempre es podria augmentar més.