ACN || Els veïns de les Terres de l’Ebre que setmanalment tallen la N-340 per reclamar la gratuïtat de l’autopista AP-7 han decidit aquest dissabte per la tarda traslladar la concentració al costat de la carretera per evitar que la presència de desenes de persones convocades per entitats independentistes, que volien sumar-se al tall i allargar-lo, desvirtués la seva protesta i acabés amb càrregues policials.
El moviment ‘Prou!!! AP-7 Gratuïta Ja’ havia convocat, com fa cada setmana, el 187è tall de la N-340, en aquesta ocasió a l’altura de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre). Després de l’empresonament aquest divendres dels exconsellers i líders independentistes, diversos CDR i entitats havien cridat, via xarxes socials, a participar en aquesta protesta i allargar-la. L’entitat veïnal convocant, que disposava aquest dissabte d’un permís del Departament d’Interior per tallar la carretera durant 30 minuts, ha acabat optant per no ocupar la via després de negociar amb els Mossos. Responsables del cos policial els han traslladat que, en cas que el tall viari superés el límit de temps autoritzat o derivés en incidents, se’ls faria responsables.
Tot i que habitualment són una trentena les persones que tallen la carretera per reclamar la gratuïtat de l’autopista i exigir garanties de seguretat per a la N-340 que no passin per la construcció de rotondes, la crida de les entitats independentistes ha disparat els assistents a l’acte per sobre del centenar aquest dissabte, deixant veure també estelades i peces de roba de color groc. Els Mossos han vigilat de forma visiblement discreta i des de la distància el desenvolupament de la convocatòria. Al finalitzar, els concentrats han abandonat la zona.

Autor:

Periodista.