La diputació de Tarragona s’emmiralla en regions com el Trentino, al nord d’Itàlia, per dibuixar un model de desenvolupament basat en la innovació i en la competitivitat. El seu president, Josep Poblet, reclama, però, un marc competencial nou per la diputació. Amb el suport dels municipis més grans, vol impulsar una agència de desenvolupament regional que, assessorada per la URV, posi a tots els sectors a treballar en els mateixos objectius.

Josep Poblet ha fet balanç dels seus 10 anys al capdavant de la Diputació en una entrevista a Canal Terres de l’Ebre. Destaca la reducció del deute en més de 80 milions d’euros i l’impuls dels Plans d’Acció Municipal, que enguany destina un 60% més de recursos.

El president de la diputació, del PDeCAT, ha defensat el seu pacte amb el PSC perquè diu, “es gestionen recursos de tots”. I ha reclamat formar govern immediatament: “Això vol dir que si el President Puigdemont i el conseller Comín han de renunciar a la seva acta de diputats, i això facilita que tinguem govern més aviat, doncs jo aconsellaria fer-ho”.

En turisme ha destacat el creixement constant de les marques Costa Daurada i Terres de l’Ebre però ha posat l’accent en atreure més visitants, independentment de la zona que visitin.

Periodista.