Un sol punt separa al sènior masculí de l’ascens a segona catalana després de la soferta victòria davant el Molins de Rei per 29 a 31 i combinada amb la derrota de l’Escola Pia a la pista del Sant Just. La propera setmana pot certificar l’ascens davant un Agramunt que es juga les opcions de jugar la promoció d’ascens. D’altra banda nova derrota del sènior femení que li complica les opcions de disputar la fase de promoció.

La remuntada a domicili a la pista del Molins de Rei B li ha donat al Centre d’Esports Tortosa l’opció d’aconseguir l’ascens de categoria en la propera jornada, davant l’Agramunt que es juga les opcions de jugar la promoció.

El desplaçament a la pista del Molins de Rei B va ser difícil davant un del rival més complicat de la categoria, que es jugava les aspiracions d’ascens.

D’entrada el partit plantejava dificultats amb un joc intens i un atac vertiginós, que amb una defensa 6-0 dels tortosins permetia marxar al descans amb un desavantatge de 14 a 13.

A la segona part el canvi de defensa introduïda pels tortosins amb un 5-1 va tallar la bona circulació del Molins, que acompanyat de l’encert en atac dels del Baix Ebre els permetia remuntar i acabar-se imposant per 29 a 31.

Amb aquest resultat i la derrota de l’Escola Pia a la pista del Sant Just, els tortosins ocupen ara a falta de quatre jornades per acabar la lliga, el primer lloc de la classificació.

Dissabte a tres quarts de sis de la tarda i al pavelló municipal de Ferreries, tenen la primera oportunitat d’assolir l’objectiu marcat per aquesta temporada.

La classificació:

És nou líder de la categoria el Centre d’Esports Tortosa amb 37 punts. El segueix l’Escola Pia de Sabadell amb 36, mentre en tercera posició trobem al Cardedeu tancant les places d’ascens directe amb 30 punts. Les places de promoció d’ascens són per al Ribes, Sant Just, Vilanova i Vendrell. Les places de descens són per al Vallag, Pardinyes i ja descendits matemàticament l’Ascó i l’Alcarràs.

Derrota per la mínima del sènior femení

D’altra banda, el sènior femení va caure derrotat a casa davant el Sarrià i veu molt complicada la presència al TOP4 d’ascens.

En un partit renyit i disputat les tortosines van anar a remolc fruit dels errors en els llançaments. Per contra la inspiració en atac de les barcelonines les permetia obrir forat amb el 9 a 13. Tot i així, la reacció de les del Baix Ebre permetia ajustar les diferències al descans amb el 12 a 13.

No obstant, a la segona part no es van poder posar per davant al marcador i sempre van anar a remolc, encaixant la derrota amb el 22 a 23 final.

La setmana vinent arranca la segona volta amb la visita del líder Sant Vicenç B, en una de les darreres opcions d’intentar enganxar-se a la lluita per les dos primeres places.

La classificació:

És líder invicte el Sant Vicenç B amb 8 punts, els mateixos que té el Sarrià. En tercera posició està el Sants amb 6 punts. El Centre d’Esports Tortosa és cinquè classificat amb 2 punts, mentre és coer el Handbol Martorell encara sense puntuar.