Quatre espeleòleg del Club Excursionista de Gràcia de Barcelona van descobrir fa just 50 anys les Coves Meravelles de Benifallet. Vint-i-cinc anys després, l’ajuntament les va obrir al públic. I a partir d’aquesta setmana comencen els actes commemoratius de la troballa que s’ha convertit en principal actiu turístic del poble juntament amb el llagut. L’any passat van atreure 33.000 visitants.

La cova, una de les sis que hi ha a Benifallet, té formacions úniques com les excèntriques, que desfien ben bé la llei de la gravetat. Per ressaltar la seva bellesa, l’ajuntament invertirà 100.000 euros del PAM de la Diputació de Tarragona en renovar la il·luminació amb tecnologia LED, ja que l’actual és deficient.

Els actes de commemoració comencen aquest dilluns amb un exposició fotogràfica al Club excursionista de Gràcia, seguiran el proper 24 d’abril amb la tradicional de la Festa de les coves i s’acabaran amb un gran acte durant les festes majors. Els restaurants i allotjaments també hi participen oferint descomptes.

Periodista.