Andreu Simon i Sheila Avilés, es van proclamar campions de la desena edició e la cursa de la Cameta Coixa de Miravet. La de Miravet també va estar inclosa al campionat de Catalunya individual de curses per muntanya  de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i a la vegada la segona prova puntuable pel circuit ebrenc de curses de muntanya.

La prova que complia el seu desè aniversari, organitzada pel Club Esportiu de Muntanya la Cameta Coixa, va comptar amb diversos atletes de nivell internacional.

El circuit de la prova absoluta constava de vint-i-un quilòmetres, amb un desnivell acumulat positiu de 1300 metres. Els sis-cents participants inscrits, dels quals 414 van prendre la sortida envoltat d’una boira densa, que de mica en mica es va anar aixecant a mesura que avançava el dia. Una xifra que va fer tancar les inscripcions dos setmanes abans.

A la línia de sortida s’intuïa que les places del podi anirien cares, com així va ser. Andreu Simon de l’Agrupació Excursionista Intempèrie, va imposar un fort ritme des de l’inici mantenint-se al capdavant de la cursa des del primer quilòmetre. Un fet que va trencar la cursa als primers metres i atravessant la línia d’arribada amb un crono d’una hora i cinquanta-dos minuts. Només cinc segons més tard, l’andalús Mario Olmedo va creuar la línia d’arribada sent segon com en l’edició de l’any passat. El podi el va completar Diego Cardozo (AE Matxacuca) amb un registre d’una hora i cinquanta-tres minuts, alçant-se amb el subcampionat català. El tercer lloc ha estat per Jonatan Cuesta de l’AAE Escola Treball.

Per la seva banda Sheila Avilés (AE Matxacuca) es va tornar a imposar com ja feia en l’edició del 2017, proclamant-se campiona de Catalunya amb un temps de dues hores i deu minuts. La corredora d’Igualada va demostrar el perquè opta a revalidar el títol de campiona del món. Tot i així tindrà una forta rival en el circuit internacional amb Eli Gordon, vigent campiona d’Espanya i segona a la cursa miravetana amb un registre de dos hores i tretze minuts. En tercera posició quedava la corredora xertolina Ragna Debats del CEM la Cameta Coixa, a deu minuts de la primera. Tot i trovar-se en plena recuperació després d’imposar-se a la cursa per etapes, The Coastal Challenge a Costa Rica, va fer una gran cursa.

Després de celebrar-se la cursa de Miravet amb gran èxit de participació, ara serà el torn de La Cursa de les Fites a la Pobla de Massaluca d’aquí a dos setmanes. Serà l’onzena edició d’aquesta carrera que tindrà lloc el proper 25 de març, diumenge de Rams.

 

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez