Alumnes de tercer d’ESO de l’Institut de Roquetes i de primer de Batxillerat de l’Institut de l’Ebre han obtingut el primer premi del concurs de clipmetratges contra les violències masclistes, en les categories d’adolescents i joves, respectivament. Han estat guardonats amb el segon premi alumnes de quart d’ESO de l’Institut-Escola Daniel Mangrané de Jesús i alumnes de primer de batxillerat de l’Institut Joaquín Bau de Tortosa.

En el marc de la Jornada contra les violències masclistes, l’Oficina Jove del Baix Ebre, amb el suport de l’Institut Català de les Dones, organitza anualment aquest concurs de clipmetratges encaminat a educar adolescents i joves contra la violència de gènere. A través de la realització d’un vídeo els estudiants d’ESO i batxillerat o cicles formatius de la comarca aporten la seva visió sobre les violències masclistes.

En aquesta cinquena edició han estat un total de nou els treballs presentats pels estudiants de secundària i batxillerat del Baix Ebre. La sala d’actes del Consell Comarcal ha acollit l’acte de lliurament de premis, en el decurs del qual s’han visionat tots els vídeos i també l’espot promocional de la campanya ‘Veus que no veus’ promoguda per l’Institut Català de les Dones amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones.

En l’acte han intervingut la presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, la directora territorial de Treball, afers socials i famílies de la Generalitat, Rosanna Fatsini, el conseller comarcal de Joventut, Enric Adell, la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tortosa, Maria Jesús Vinya, i la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones, Carme Valls.

La presidenta del Consell Comarcal. Sandra Zaragoza, ha felicitat guanyadors i finalistes i ha remarcat als assistents que la violència masclista “no és un problema individual, és un problema col·lectiu que requereix consens per aconseguir una intolerància col·lectiva vers aquest tipus d’agressions i vers qui les perpetren”.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez