En aquesta 11ena edició s’han presentat 36 treballs, 8 en la categoria A cicle superior d’Educació Primária i Primer cicle d’Eso, 24 en la categoria B Segon cicle Eso, Batxillerat i Cicles formatius, en la Categora C de graus universitaris i 4 en categoria D Entitats Juvenils. Del total, 23 són de les Terres de l’Ebre.

Tot i que la majoria són de les nostres Terres, també s’han presentat de Galícia, i tota Catalunya, en total de 14 localitats diferents. La dotació, que fa personalment Federico Mayor Zaragoza, és de 5.000 euros.

S’ha iniciat una nova etapa després de 10 anys de premiar experiències. Per aquest motiu, s’ha optat per a distingir més un treball d’aprenentatge i de conscienciació dels joves i en un format més tecnològic com és l’elaboració d’un clip-metratge de dos minuts de durada.

És un canvi important, també motivat per la disponibilitat de dedicació personal, des del voluntariat de les persones que organitzem el premi. És una tasca que requereix moltes hores de dedicació.

L’acte de lliurament de premis també ha canviat, enlloc de fer-se en dissabte es farà en dijous al mati, per a donar opció a que participin els joves des de les escoles i instituts que són els que han participat i elaborat els clipmetratges. Serà el  15 de març de les 11 a les 13h a l’Auditori Felip Pedrell, on estan invitats tots els participants, escoles i instituts que vulguin venir (s’ha de confirmar a [email protected]) i families.

A part de visionar uns vídeos premiats, hi haurà un debat-col.loqui dels Joves amb Federico Mayor Zaragoz aal voltant dels temes: Drets humans. Igual dignitat de tots els éssers humans. Solidaritat. Inventar el futur. Segons l’organització, apunten que “creiem pot ser molt interessant i important per als joves, poder mantenir una conversa amb una persona de la talla de Federico, ja que és la persona que ha tingut un càrrec més important a nivell mundial de tot l’estat espanyol, i que porta una activitat molt important en la defensa dels drets humans a tot el món participant activament en conferencies, congressos a qualsevol part del planeta”.

També hi haurà actuacions musicals, a càrrec de Sílvia Ampolla. A més, en aquesta XIena edició del Premi, es projectaran els clipmetratges guanyadors. Ja han confirmat l’assistència més de 350 participants de la nostra Ciutat i del nostre País.

A més, el dimecres 14, Federico Mayor Zaragoza farà una confèrencia a la Cambra de Comerç a les 20.00 h sota el títol “Accions inajornables davant les amenaces globals”.

 

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez