Després d’una setmana d’hivern, la Ribera d’Ebre comença una de les millors èpoques de l’any per visitar la comarca: la floració primaveral. En aquestes dates les protagonistes són les flors dels arbres fruiters que s’estenen per molts camps riberencs, i que tenyeixen la comarca de colors blancs i rosats. “Aquests dies s’incrementen les reserves de gent que ve expressament a veure l’espectacle de la floració, majoritàriament parelles i grups d’amics, amants de la fotografia, excursionistes que vénen a caminar entre els camps florits”, diu Noèlia Guirao, de l’hostal i restaurant la Creu de Móra d’Ebre L’any passat es va estrenar un mapa de rutes comarcal, per fer en cotxe o touring, amb els recorreguts senyalitzats per observar les millors vistes panoràmiques i els paisatges de la Ribera en flor.

Aquest any, com a novetat, s’ha ampliat l’oferta turística de la Ribera en flor amb la creació de rutes a peu i en bici, combinant l’espectacle de la floració amb altres activitats per fer al territori, com un tast de vins o visites a indrets històrics, com el castell medieval o espais de la Batalla de l’Ebre, i la gastronomia. La principal oferta turística nova que es posa en marxa aquest any per la Ribera en flor són dues rutes, a peu i en bici, a Benissanet. La ruta a peu, organitzada per Tarvitur, i la ruta en bicicleta, organitzada per Rogles Aventura, ofertes per l’ajuntament de Benissanet , amb el suport de l’àrea de Turisme del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. En aquestes rutes es proposa conèixer els paisatges en flor per rutes de pagès i el Camí de Sirga, per contemplar la floració dels diferents arbres fruiters que hi ha al municipi. Totes dues opcions estan complementades amb la visita al refugi antiaeri de la Font Gran i, a més, els participants aniran acompanyats de monitors i guies especialitzats que els permetrà conèixer millor tot allò que visitaran.

Les activitats que es realitzen durant la floració pel territori riberenc, es complementen amb les que ja es fan durant tot l’any amb el riu com a protagonista, com les baixades per l’Ebre amb piragua i caiac, els passos de barca o les rutes per fer senderisme que hi ha per la comarca. #LaRiberaenFlor Els amants de la naturalesa podran visualitzar les novetats de la floració a les xarxes socials de Turisme de la Ribera d’Ebre, Facebook, Twitter o Instagram, etiquetant #LaRiberaenFlor a les fotografies que realitzin d’aquest espectacle de la natura. Animeu-vos a captar imatges de la floració a la Ribera utilitzant l’etiqueta #LaRiberaenFlor.

Autor: