En l’informe, al qual ha tingut accés el diari El País, es detalla que els responsables d’Acuamed i FCC van acordar en secret treure les parts on s’advertia que encara quedaven sediments contaminants. D’aquesta forma, a l’octubre de 2015, l’empresa pública donava per acabats els treballs de descontaminació de Flix que havia encarregat a FCC, que ja acumulava un cost de 138 milions d’euros

L’acomiadament de la enginyera responsable dels treballs a Flix va servir per facilitar el cobrament de l’obra quan encara faltaven 80.000 metres cúbics de llots tòxics per extraure, com més tard es va reconèixer.

L’informe de la Guàrdia Civil ha estat aportat a la causa que instrueix l’Audiència Nacional contra els casos de corrupció d’Acuamed, amb diversos fraus milionaris en contractes públics de grans obres hidràuliques.

 

Periodista.