Respecte a la poca autocrítica que s’ha fet des dels partits sobiranistes per com ha anat el procés, Bel reconeix que, “és veritat que havíem rebut molt de suport social, però no suficient i potser voler accelerar determinats processos va provocar que no ho féssim de la manera que haguéssim volgut. I d’autocrítica, poder una part no s’ha fet pública, però si s’ha fet”.

El tortosí reconeix que, “segur que hem comès errors, potser vam córrer massa i no hem sabut alentir-ho per fer una base més amplia. Això per una banda, i per l’altra, malgrat que estàvem advertits, no vam saber valorar la resposta de l’estat, que anirien a totes i sense respectar res. Pensàvem que al segle XXI i al cor d’Europa hi havia drets i certes situacions que no es violarien i es respectarien i això no ha passat”.

Bel afegeix però, que, “està bé mirar enrere però no ens hem d’autoflagel·lar i s’ha de mirar de cara al futur”.