Segons Duro, “a les Terres de l’Ebre, entenc que no s’ha produït un gran canvi, perquè tenim una identitat productiva més petita i una tipologia d’empresa que no té un gran protagonisme en les empreses que estan marxant”.

Duro explica que, “les empreses que marxen és veritat que signifiquen el 30% del PIB, però això no vol dir que el PIB hagi marxat, ja que no és així. Els establiments de producció continuen aquí i això genera PIB i llocs de treball. Una altra cosa és el que significa quant a senyal qualitativa de cara al futur si tot continua igual”.

L’impacte de la sortida d’aquestes empreses actualment no és quantitativament molt rellevant”. Caldrà esperar les dades del darrer trimestre de creixement econòmic a Catalunya. Òbviament tindrà un impacte però ara mateix no serà substancial.