Peus de porc, anguila fumada i el producte per excel·lència de la Ràpita: el llagostí. Un any més aquest crustaci torna a ser el protagonista a Sant Carles d’unes jornades gastronòmiques que s’allargaran del 4 de novembre al 10 de desembre. És la prova de foc per garantir unes bones reserves de cara la campanya de Nadal. Enguany, tot i disminuir les captures de l’any passat s’han pescat 23 tomes de llagostí, fet que garanteix, i de sobres, l’èxit d’aquesta experiència degustativa.
Segons el secretari de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de La Ràpita, Joan Balagué, “Es necessiten de 200 a 300 quilos per cobrir un dia, i per tant serien milers els quilos per garantir un mes”.
Enguany les jornades enceten una nova iniciativa. Juntament a la regidoria de Comerç, la Confraria de Pescadors, el Col·lectiu de Cuina i l’Estació Nàutica s’hi suma la Unió de Comerç Rapitenc. Una nova entitat que enxamparà el teixit col·laboratiu d’unes jornades que guanyen efectius any rere any.
Segons la regidora de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de La Ràpita, Rosa Anglés, “Aquesta nova iniciativa no s’ha de centralitzar únicament amb moda i complements, sinó que també en decoració i altres articles”.
La Diada obrirà les seves portes a les 12 del migdia i s’allargarà fins al dia 10 de desembre amb les Jornades Gastronòmiques. Enguany seran 14 els establiments que oferiran diferents plats relacionats amb l’estrella dels menús rapitencs.
https://youtu.be/UfZl4D12elc