El jugador de Móra d’Ebre, Bruno Saltor, de trenta-sis anys i capità de l’equip ha aconseguit així la fita que s’havia marcat després de cinc temporades a les files del conjunt del sud d’Anglaterra.

Aquest resultat combinat amb la derrota del Newcastle de Rafa Benítez, per 3 a 1 al camp de l’Ipswich Town, i l’empat a un gol del Huddersfield Town, al camp del Derby County, li ha certificat l’ascens matemàtic als ‘Seaguls’ a falta de tres jornades per acabar la lliga a la Championship, la segona divisió anglesa.

Aquesta fita li suposa al conjunt del sud d’Anglaterra assolir l’ascens a la màxima categoria del futbol anglès per primera vegada en els darrers trenta-quatre anys. El Brighton&Hove Albion ja s’havia quedat a les portes d’aquest ascens la temporada passada quan va empatar en el darrer partit de lliga amb el Middlesbrough i a les semifinals per l’ascens va caure contra el Sheffield Wednesday.

Aquesta temporada els jugadors de Hugton han sumat vint-i-vuit victòries en quaranta-tres partits i sumen 92 punts quan resten encara tres jornades, tres més que els que van aconseguir la temporada passada en tota la lliga.

Ara el Brighton està tan sols a una victòria d’assolir el títol de campió i aquest divendres té la primera oportunitat si és capaç d’imposar-se al Norwich City a l’estadi de Carrow Road.