L’acte ha tingut lloc a l’espai on hi ha el monòlit que, l’Ajuntament de Freginals va ubicar al costat del punt quilomètric 333 de l’AP-7, on es va produir el tràgic accident el 20 de març de 2016.

Josep Roncero, l’alcalde de Freginals,  ha manifestat que “adquirim el ferm compromís de mantenir la dignitat d’aquest lloc i acompanyar els familiars per sempre en el seu dolor”. Freginals els rebrà al llarg dels anys amb els braços ben oberts”.

Constanza Scarascia, germana d’una de les víctimes, ha dit que “avui em sento la germana de totes les noies que ens van deixar a l’accident. Vull agrair l’efecte que ens heu demostrat a nosaltres i a les nostres noies”. També ha apuntat que més enllà “de fer justícia”, respecte a la investigació que hi ha oberta, el que reclama és que es millore la seguretat vial i que hi hagi més controls en aquests tipus de viatge i; ja que ha expressat que “la meua germana va pagar 20 euros per fer el trajecte de Barcelona a València. Crec que és massa barat”. Respecte a l’obligatorietat de l’ús del cinturó, en el qual s’ha fet posat èmfasi en els últims dies, Scarascia ha apuntat que no és només l’ús del cinturó que salva vides. Un fet que ha assenyalat després d’assegurar que l’estat en què va quedar l’autobús evidencia els problemes en la seguretat i els controls i que s’han de millorar “perquè aquesta tragèdia no es torne a repetir”.

Per la seua banda, el conseller d’Interior, Jordi Jané, ha destacat que “ser avui aquí no és fàcil”. “Ens vam posar al costat de les famílies intentant fer més fàcil el moment més difícil de la seva vida”. “És una de les experiències més dures que he viscut” ha expressat. Jané ha agraït la tasca de tots els cossos de seguretat que van participar en l’accident i acompanyant als familiars, “també van ser moments duríssims per tots ells” ha dit. “Tot plegat ens esperona a dir que no ens quedarem impassibles davant el que va passar, de tots els accidents se n’aprèn i des del Govern estem treballant perquè accidents com aquest no es tornin a repetir” ha afegit.

El moment més emotiu ha estat l’ofrena floral que s’ha realitzat al monòlit en memòria de les 13 víctimes acompanyada per la interpretació musical amb oboè de Núria Fernández. Familiars de les víctimes, representants polítics i els cossos d’emergències han depositat roses blanques en record de les tretze noies.

https://www.youtube.com/watch?v=tFB1vIH8l6U