L’alcalde de Roquetes, el republicà Paco Gas considera que “és un fet injust que es vulgui jutjar aquestes persones simplement per haver deixat que la ciutadania de Catalunya pugui expressar-se lliurement, per aquest motiu com alcalde de Roquetes i acompanyat per alguns regidors i regidores de l’equip de govern, s’ha decidit participar en la manifestació per donar suport a aquestes persones i per mostrar el rebuig a la celebració d’aquest judici que considero totalment injust i il·legítim”.

Gas creu que “no es pot judicialitzar la justícia i molt menys un fet tan democràtic com és que la gent s’expressi lliurement a través d’unes urnes, d’aquesta manera des de Roquetes es vol mostrar el suport a totes les persones que durant aquest procés han hagut de passar pels diferents jutjats”.

L’Ajuntament de Roquetes, disposat a facilitar espais alternatius en les eleccions

L’alcalde de Roquetes, Paco Gas, també ha volgut anunciar la posició de suport de l’Ajuntament de Roquetes al referèndum que s’ha de celebrar aquest 2017 a Catalunya, i en contra de les amenaces pel president Rajoy, de realitzar mesures coercitives per impedir la lliure expressió de la ciutadania. Gas ha assegurat que “si des del govern central s’intervé el Departament d’Ensenyament per impedir que es puguin posar les urnes als col·legis electorals, l’Ajuntament de Roquetes oferirà al Govern de la Generalitat de Catalunya tots els espais alternatius necessaris de propietat municipal, per tal que aquest referèndum es pugui dur a terme al municipi de Roquetes”.D’aquesta manera Paco Gas també ha volgut remarcar “la posició clara de l’Ajuntament de Roquetes en contra d’aquest atac del govern espanyol contra la democràcia i la lliure expressió del poble de Catalunya per decidir el seu futur. Un futur que s’ha de decidir entre tots els ciutadans i ciutadanes que viuen a Catalunya i la millor manera de fer-ho és a través de les urnes d’un referèndum”.

 

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez