La campanya engegada consisteix en la distribució de material divulgatiu, cartells i fulletons pels establiments, equipaments públics i habitatges del municipi, recordant les conseqüències negatives que generen les caguerades dipositades i també els orins d’animals, tant pel que fa a la salut pública com a la imatge del municipi. D’aquesta manera, es vol atendre una de les principals queixes veïnals contribuint a acabar amb la presència d’excrements abandonats als espais públics.

“Fem una campanya de civisme amb una imatge i un lema que impacta per veure si així es pren més consciencia de la problemàtica que ocasiona abandonar les deposicions dels gossos a la via pública o deixar que hi facin els seus orins”, ha explicat la regidora de Governació Conxi Vizcarro. “Cal insistir en la necessitat de respectar l’espai urbà com si fos casa nostra per evitar que La Ràpita es vegi bruta per la manca de civisme”, ha afegit.

Aquesta setmana s’ha començat a repartir el material divulgatiu, gràficament molt explícit i impactant. ‘Oh, merda!’, és l’exclamació que destaca, acompanyada de la frase ‘La Ràpita és de tots, les caguerades del teu gos no’, i una crida a la implicació de la ciutadania, en el cas dels propietaris per recollir actuar amb civisme i a la resta per advertir-los o en cas que no doni resultat, a comunicar-ho a la Policia Local, si observen que no s’atenen les normes fixades a l’Ordenança municipal de tinença d’animals de companyia. Aquesta normativa prohibeix explícitament deixar les deposicions fecals dels animals de companyia a les vies públiques i, en general, en qualsevol lloc destinat al trànsit de vianants. Infringir la norma pot ser sancionat amb multes que van de 100 a 400 euros.

La regidoria de Governació recorda l’existència al municipi de zones perimetrades i adaptades per tal que els propietaris de gossos , puguin deixar solts els seus animals. Amb tot, recorda que en el cas que els animals defequin en aquestes zones, també s’han de recollir els excrements.

 

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez