Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Deltebre ha decidit actuar d’emergència durant aquestes últimes hores a la zona d’accés al Fangar mitjançant un decret de mesures urgents. Així, s’ha iniciat la reconstrucció de l’escullera preexistent que ahir, al trencar-se definitivament, va fer que entrés el mar a tota la zona d’accés al Fangar inundant camins, arrossars i altres propietats. A banda, els serveis jurídics i tècnics també estant redactant un informe de danys per avaluar els desperfectes ocasionats a la costa i sol·licitar l’ajuda necessària a les administracions corresponents.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha insistit amb què “estem davant d’una problemàtica que necessita accions i respostes urgents per part de les diferents administracions competents ja que el delta de l’Ebre no pot esperar més ni per la contenció de la costa ni per l’accés a la bocana del riu”. Soler ha detallat que “mentrestant aquestes accions no es produeixin, des de l’Ajuntament de Deltebre no ens quedarem impassibles davant d’aquesta situació i actuarem, com estem fent ara, per evitar que aquestes imatges tan desoladores es segueixin repetint cada vegada que hi ha un fort temporal”.

A hores d’ara s’han descarregat 12 camions de pedra però, per tal de refer l’escullera al mateix lloc on estava i evitar que el temporal afecti novament de manera tant agressiva, es necessita una aportació de pedres abundant. Això suposa una despesa del voltant de 100.000€ per a la s’ha sol·licitat ajut a les administracions competents “per tal que Deltebre – tal i com ha destacat l’alcalde – rebi el mateix tracte que reben la resta de poblacions de Catalunya i de l’estat espanyol quan hi ha una urgència d’aquest tipus atès que fins ara, i vist el tracte perjudicial a nivell històric, sembla que no existim”. Està previst que el mur i l’accés es puguin refer durant els propers dies tot i que amb només 12 hores ja s’ha fet una actuació inicialment consistent.

https://www.youtube.com/watch?v=ZbLO8uZ5Re8

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez