El operaris es troben tot tipus de residus dins el barranc, fet que dificulta els treballs perquè és material pesat i cal extreure les saques amb una petita grua. Per aquest motiu, des de l’ajuntament creuen necessari que fa falta conscienciar sobre la necessitat de gestionar els residus de forma cívica. “Cal recordar a la població que aquests abocaments estan prohibits i no hi ha excusa perquè disposem d’una deixalleria i de les instal·lacions oportunes per fer-ne una bona gestió, i a més és perillós dipositar aquesta brossa a la llera d’un barranc, per als transeünts, pel perill d’inundació i com a desencadenants d’incendis”, ha advertit el regidor de Medi Ambient, Carlos Sanchis.

El de l’Aiguassera és un dels barrancs importants que creua el nucli urbà de La Ràpita, a més del barranc de Solito, el dels Penjats i també el barranquet de Canalda, aquest últim de menor envergadura i tapat al pas pel municipi. L’any passat es va procedir a la neteja del barranc dels Penjats a la zona de la deixalleria, i també del Suís, a la zona del Mas de la Bruna. A principis de desembre s’ha iniciat enguany l’actuació al barranc de l’Aiguassera, que s’estén al llarg d’un quilòmetre i mig, des de l’avinguda Codonyol al Camí de Bandolers. En uns deu metres aproximats d’ample de la llera, primer es va retirar part de la vegetació, respectant aquelles espècies protegides, i posteriorment es treuen els residus.

L’acció s’ha dut a terme conjuntament entre l’Agència Catalana de l’Aigua, amb el suport de la regidoria de Medi Ambient de la Ràpita i la col·laboració de la brigada municipal.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez