L’escriptora Francesca Aliern, filla predilecta de Xerta

2018-07-16T20:00:04+00:0015 de novembre de 2016|Cultura| Xerta|0 Comentaris

Durant la seua trajectòria, Francesca Aliern ha guanyat els premis Joan Cid i Mulet de Jesús, Dones d’Ulldecona, Gabiri, de Barcelona, el Sant Jordi de Sta. Bàrbara i Serralls de València.

Sobre Francesca Aliern

Hi ha dues etapes en la tasca literària de la Francesca. En primer lloc plasma d’una manera força tendra la vida de personatges humils, però molt carismàtics i que ella no ha volgut que passin desapercebuts per a què els puguin conèixer generacions futures, així com la seva parla col·loquial, amb paraules que, malauradament, perden en intensitat. És durant aquesta etapa quan Francesca va guanyar diversos premis literaris a Lugo, Múrcia, o Burgos, entre d’altres.

Després d’un llarg recés, Francesca va publicar la seva primera obra “Un otoño, toda una vida”, de tema lèsbic, de la qual n’han vist la llum set edicions. A continuació narra una història verídica sobre la droga, que mostra cruament la vida d’una noia que, als vint-i-tres anys mor víctima de la SIDA. Conscienciada i compromesa amb temes socials, Francesca, va publicar “La canela”, que narra els avatars d’un homosexual que de forma valenta defensa la seva opció sexual al davant d’homes corruptes, casats i hipòcrites, que amaguen els seus instints porta’n una doble vida.

Seguint amb la passió que sent per la seua terra, publica “El batec de l’aigua”, un llibre amb vint relats de les nostres terres que parlen de barquers, maquis, pescadors i aventurers. A aquest llibre el segueix “Miserenobis”, una crònica de postguerra, on els seus protagonistes són quatre sacerdots, que varen entrar al seminari, uns per fer fortuna i els altres per fugir de la misèria imperant a la seva llar. La següent novel·la que publica és “La menestrala”, on dóna a conèixer l’afany de superació d’una dona intel·ligent a les acaballes del segle XIX, fins a principis del XX. Una dona sense complexos, que va manar en una societat masclista i va marcar fites insospitades. En la seua última incursió en la narrativa, publica “La historia innecessària”, un relat on furga dins els conflictes socials.

https://www.youtube.com/watch?v=B36haB0PU04

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez
X
X