Segons ha informat el cos policial, durant el matí del dijous passat, dins dels corrents operatius que estableix la Guàrdia Civil per a la protecció del medi ambient a la desembocadura de l’Ebre, a la Badia dels Alfacs del terme municipal d’Amposta, va ser sorpresa una persona que es trobava realitzant l’art de pesca professional sense la llicència preceptiva, utilitzant per a aquesta finalitat una embarcació recreativa, la qual tenia instal·lats 69 “gànguils” per a la captura de l’angula i del cranc.

Un cop inspeccionada l’embarcació, es va localitzar a l’interior al voltant de 4 quilos de crancs i 2,5 quilos d’angula, que havia capturat recentment. Per aquest motiu es va procedir a denunciar a la persona responsable per dues infraccions a la Llei 2/2012 de Pesca i Acció Marítima de la Generalitat de Catalunya, per pescar sense la preceptiva llicència i per utilitzar arts de pesca prohibits. Aquestes infraccions han estat posades en coneixement del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, per a l’obertura d’un procediment sancionador.

Els aparells decomissats han estat dipositats a disposició de la Generalitat de Catalunya i les captures han estat lliurades a la Confraria de Pescadors de Sant Carles de la Ràpita.

https://www.youtube.com/watch?v=Ca-38S1RCl0

 

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez