El Tradicionàrius de música tradicional i popular arriba a la seua vint-i-tresena edició. Com en els dos anys anteriors, la programació es dividirà en dos jornades. La primera aquest dissabte 6 d’agost al Mas de Barberans, mentre quinze dies més tard, dissabte 27 d’agost, es clourà amb l’acte central a l’Hort de Cruells de Roquetes. Serà la tercera edició en que l’esdeveniment serà bicèfal.

La regidora de cultura del Mas de Barberans Cèlia Lleixà, valorava que “aquesta serà la tercera edició. Des de fa dos anys que l’hem incorporat dins de la fira del Racó del Artesans, una fira d’artesania de fibres vegetals i la veritat és que pensem que és un bon complement tindre dos activitats d’aquesta manera: fira els dies 6 i 7 d’agost i complementar-ho en lo que és lo Tradicionàrius“.

El recital tira endavant tot i els problemes econòmics que ha tingut i la falta d’ajut institucional, segons denuncia el regidor de cultura de Roquetes, Sisco Ollé: “Malauradament sempre hem d’anar a recòrrer a subvencions d’altres organismes públics, perquè d’organismes privats ja no n’hi ha cap que vulga subvencionar res o pràcticament res i a nivell d’organismes públics. A nivell d’organismes públics sembla mentida que cada any, després de vint-i-tres anys hagis d’anar cada any a negociar avore qui et pot donar alguna subvenció per a tirar endavant aquests esdeveniments“.

La cantadora de jotes Carmen París, amb una actuació acompanyada amb un piano de cua al Mas de Barberans i Carles Dénia a Roquetes, són els convidats especials d’aquesta edició. A més els Quicos presentaran les cançons del seu nou disc “No tinc diners”. El representant de l’empresa Tubal Espectacles, Artur Gaya així ho destacava: “En lo cas del Mas de Barberans lo concert que oferirà Carme París lo dissabte 6 d’agost o el concert que oferirà Carles Dènia a Roquetes, per primera vegada al sud de Catalunya lo dia 27 d’agost seran els convidats especials de l’edició d’enguany”. A més, afegia Gaya “A més a més los Quicos com tots els anys fem d’amfitrions artístics del Tradicionàrius, d’aquesta marató de música popular de Roquetes. Ens hem reservat precísament aquesta data per presentar totes les cançons del nostre nou disc “No tinc diners”“.

La trobada de puntaires, la fira de productes tradicionals i artesans, o les actuacions de Joseret i la seua rondalla, Les violines i Cul de sac completaran el cartell d’activitats a Roquetes. L’entrada serà gratuïta.

https://www.youtube.com/watch?v=iHWVQasd4OE&feature=youtu.be