El concurs se celebrarà dissabte vinent, 18 de juny, a partir de les 22.30 h a l’Hort de Cruells d’aquest municipi. El guanyador tindrà com a premi poder inaugurar, l’any vinent, des de l’escenari principal el Festival de l’Acampada Jove.

De la Guia, després d’agrair la col·laboració de l’Ajuntament de Roquetes, ha recordat que ‘A XALAR’ té com a objectius ‘d’una banda ajudar, els grups de música novells de les nostres comarques, projectant-los i promocionant la cultura ebrenca arreu dels Països Catalans, en un espai que és punt de trobada del jovent independentista de les Terres de l’Ebre; i de l’altra, pretén reivindicar la defensa del territori i dels valors republicans’.

El passat divendres 27 de maig les JERC de l’Ebre, organitzadors del ‘A XALAR’, varen tancar el període de votació, que es realitzava mitjançant via Facebook, per decidir quins 4 grups passaven a la final. Els quatre grups guanyadors, i que tocaran segons el següent ordre són: AXIS OF FEAR, REREGUARDA, SETRILL i EL MAFIO, que ha estat el més votat. Al finalitzar el concurs, i per tancar la vetllada, actuarà com a convidat el grup de versions Ben Endins. L’entrada al ‘A XALAR’ és gratuïta.

El guanyador de ‘A XALAR’ s’escollirà pel públic assistent al concurs que podrà votar mitjançant el tiquet de la consumició. Aquest tiquet, amb el nom del grup, s’introduirà en una de les tres urnes precintades que es posaran a disposició dels assistents, i  que cadascuna correspondrà a un grup diferent. La votació acabarà a la meitat del concert de Ben Endins. En finalitzar aquesta actuació s’anunciarà el guanyador tenint en compte que la votació popular sumarà un 70% del resultat final, i la del jurat, el 30% restant. El jurat estarà format per un representant de les JERC, un de l’Associació Acampada Jove i un membre de producció del concurs. De la Guia ha explicat que el pes del vot popular és major perquè ‘volem donar més importància a la voluntat del públic i tenir a l’Acampada Jove un representant amb el màxim suport del jovent del territori’.

Abans del concurs, a les 18 hores, a l’Hort de Cruells, les JERC organitzaran dues xerrades; una sobre polítiques feministes i l’altra amb la Plataforma ‘Stop Mare Mortum’. De la Guia ha afirmat que ‘des de l’organització del concurs volem conscienciar el jovent de la importància dels valors republicans com la igualtat, la justícia o la llibertat’.

L’alcalde de Roquetes, Francesc Gas s’ha felicitat de poder celebrar el concurs ‘A XALAR’ a l’Hort de Cruells,‘espai de referència de la música tradicional ebrenca’. Gas ha recordat que ‘no hi ha cap altra organització política a les Terres de l’Ebre que dugui a terme un projecte d’aquestes característiques anualment i de forma continuada’. A més ha afegit que afirmat que ‘és molt saludable que el jovent organitzi actes on es pugui sumi música, debat, compromís i reivindicació’.

https://www.youtube.com/watch?v=HydPz97o7ZM

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.